Srijeda Tra 23
module_logo_oc_jajce_website_copy

PARTNERI

Ko smo mi?

Pažnja, open in a new window. PDFIspisE-mail

OC Jajce prostorijeUdruženje građana «OMLADINSKI CENTAR – JAJCE» je nevladina, nepolitička, nereligijska i multietnička organizacija koja radi na ostvarivanju programskih ciljeva organizirajući seminare, radionice, višednevne škole, kurseve/tečaje za djecu i mlade, osniva klubove i sekcije.

Imamo 4 pedagoška djelatnika, 8 voditelja programa i pružamo usluge svakodnevno za 60 osoba.

"OC-Jajce" je mjesto učenja, druženja i sa mnogo zabavnih programa. Naš tim je sastavljen od osoba različite starosne dobi, spola, nacionalnosti, vjeroispovijesti čime želimo pokazati da različitosti u našem centru doprinose međusobnom razumijevanju i obogaćivanju ličnih iskustava.

U našem centru nudimo prostorije za sprovođenje aktivnosti svakog mladog građanina Jajca, nezavisno od starosne dobi, nacionalnosti ili spola. Svako može posjetiti centar s namjerom da se druži, upozna nove ljude, svira na muzičkim instrumentima, stekne ili unaprijedi svoje znanje ili jednostavno da ugodno provede slobodno vrijeme.

OC Jajce kućicaOd svoga postanka, "OC-Jajce" ima otvorene rekreativne klubove, nudi edukativne kurseve, razne sekcije te seminare i radionice za mlade i saradnike/ce centra. Uz sve ove ponude redovno organizujemo i javne manifestacije, okrugle stolove, izlete i radio-emisije a s ciljem da time što bolje promovišemo mlade ljude i njihove kvalitete.

Da bismo sproveli što bolje omladinske projekte, smatramo da je veoma važno da se povežemo i s drugim organizacijama i institucijama koje postoje u Jajcu, ali i iz drugih gradova. Tako imamo dobru saradnju sa organizacijama: U.Ž."Viktorija 99", Crveni Križ - OO Jajce, MDD "Merhamet", "Naša Djeca", KK "Vodopad", RK "Jajce" i drugim nevladinim i sportskim Udruženjima/udrugama u Jajcu te sa njemačkom humanitarnom organizacijom "Friedenskreis Halle e.V.", "IBHI" (Nezavisni biro za humanitarna pitanja), "Sarajevo Film Festival",  švicarskom organizacijom "GGS" (Gemeinde Gemeinsam -Schweiz), japanskom vladinom agencijom "JICA", CARE International, UNDP (United Nations Development Projects)  i mnogim drugim organizacijama iz BiH i svijeta.

Naša organizacija održava kontakte i sa ostalim omladinskim organizacijama iz BiH kao što su: OKC Banja Luka, OKC "Abrašević" Mostar, Alter Art - Travnik, IPAK - Tuzla, "Omladinski Centar - Gornji Vakuf/Uskoplje". Od institucija značajnu podršku dobijamo od Izvršne vlasti Općine Jajce, policijske uprave Jajce, osnovnih i srednjih škola u Jajcu i od privatnog sektora.

Centar se financira donacijama humanitarnih organizacija za socijalne projekte u BiH, članarinama te privatnim donacijama/sponzoriranjem dobrih ljudi  iz Jajca i iz inostranstva.

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Omladinski centar - Jajce. Sva prava pridržana.
Copyright © 2012 god.